Angelica på Postnord är bäst! Tyvärr fick hon inte ge ut sitt fulla namn så att jag kan berömma henne vid sitt för- och efternamn men Angelica som arbetar på Postnords Facebook-chat skall ha en fet jävla high five!

Slutet på Postnordsagan är här. Läs gärna del 1, del 2 och del 3.

Jag har spenderat dagen i telefon med en stor samling medarbetare på Postnord. De har varken befogenheter eller egentligen lust att hjälpa mig. Inga chefer fick kopplas in. De tar inte samtal från kunderna. (Det hade inte jag heller gjort som chef på Postnord så där förstår jag.)
Jag slet till och med tag i en brevbärare på stan och pratade lite om post, paket och hur det funkar hos dem.
Han var förövrigt riktigt skön och trevlig. Han inledde med att sucka DJUPT när jag kom springande och lite försiktigt frågade om han körde ut paket till privatpersoner och kunde tänkas ha mitt paket i bilen.
-”Nej, det är underliggande åkare som kör dessa rutter. Dessvärre kör de med våra bilar och med våra kläder” lät han meddela.

Han var inte sådär väldigt förtjust i dessa åkare som prisade ut deras egna brevbärare. När jag skriver så har jag tagit hans ord och kört igenom snällhetscensuren rätt så många gånger kan jag meddela. Hans ord vill jag inte smutsa ner internet med. De var grymt syrliga. I det närmaste hatiska.

Han kunde inte heller hjälpa mig tyvärr men han önskade mig ett stort lycka till i mitt mission att förstöra Postnords rykte ytterligare.

Men så plingar det till i telefonen och den fantastiska Angelica har skrivit tillbaka och meddelar att hon har stoppat paketet på terminalen och att jag kan hämta det i Göteborg. En åtgärd som absolut inte gick att genomföra enligt de skojarna jag tidigare pratat med i telefon.
-”Det är helt omöjligt” sa man till mig vid tre tillfällen tidigare idag.

Så nu har jag äntligen paketet.
Visst, det ser ut som att någon har ätit på det men det är i alla fall i min hand.

Nu kanske ni tro at allt är glömt och att jag gillar er Postnord?
Nej nej… Nej, nej.. hehe .. nej, nej, håhå, NEJ, hahaha… nej NEJ NEJ! Nej…

De är fortfarande Sveriges sämsta företag. Jag tycker fortfarande synd om alla som tvingas bära deras logotyp dagligen för sitt levebröd. Personligen skulle jag hellre bada i fekalier än att någonsin prata väl om Postnord.

Men! Jag vill lovorda Angelica som gjorde allt i hennes makt för att hjälpa sin kund.

Jag hoppas att du Angelica kan hålla internutbildningar för den övriga personalen och visa att det går att göra rätt och att det kanske till och med är roligt att arbeta korrekt.

Färre företag som Postnord och fler personer som Angelica skulle skapa lite ordning i en trasig värld!