Med risk för att denna sida enbart kommer att handla om PostNord måste jag dessvärre återigen meddela att de inte är världsmästare på att dela ut paket. I skrivande stund har de tappat bort paket till ett värde av 20.000 kronor för mig.

Så idag passade jag på att anmäla PostNord till Konsumentverket samt underrätta PTS om att se över posthanteringen hos berört företag.
Denna gången ger jag mig fan inte. Jag har mycket fritid och kommer att lägga ner många timmar på Er.

Följande brev skickades i morse till Kundombudsmannen på PostNord:


Hej,

 Jag väntar på leveranser från en butik i Tyskland. De har skickat tre paket till mig. Ett paket innehåller cykelpedaler och de två andra paketen var sin mountainbike till ett värde av 10.000 kronor styck. Inga stora summor men ändå pengar som jag ligger ute med.

Ni försöker er på er klassiska utdelning till mig vilket innebär att ni med en dåres envishet hävdar att det inte gick att leverera paketen hem till dörren. Detta trots att jag var hemma, satt med öppen ytterdörr och arbetade i mitt kök hela dagen. Ett kök med fönster som tillåter god utsikt över gatan där jag bor. Inte en själ från er gav sig ens på ett försökt att leverera. Jag väntade på en leverans av större paket och gjorde därför allt för att kunna ta emot dessa för att slippa lassa in paketen i bilen från ombudet vid ett senare tillfälle.

Naivt av mig kan tyckas. Absolut. Men någonstans levde jag på hoppet att en dag klarar ni av det ni ändå tar betalt för att utföra.
Detta orkar jag dock inte längre bli förargad över då det är PostNords standardvariant för att spara tid. 

Det är inte heller därför detta brev författas.

Det som gör mig rejält missnöjd är istället innehållet i texten som följer!

Ett av paketen, det lilla med pedalerna, lämnades av på närmaste postombud av er chaufför då denne misslyckats med att leverera till en dörr på vid gavel. Det känns ju ändå som en seger för er tycker jag. Ett paket kom hyfsat rätt och i hyfsad tid.

De två stora och dyrare paketen är dock spårlöst borta? Trist känner jag. Det förtar ju lite segern av den halvt lyckade leveransen va?!

Jag gjorde en anmälan efter instruktioner från er kundtjänst. En kundtjänst där jag förövrigt fick det mest humoristiska svar jag någonsin hört från ett ”seriöst” företag.
-”Har vi lite tur kommer paketen fram inom kort. Sker inte detta kommer vi att försöka leta efter leveransen inom fem arbetsdagar”.

Tur?!? Tillåt mig småfnittra en smula. Är det tur ni jobbar med?

Hursomhelst hade ni/vi inte tur.

Några dagar senare började ni leta efter paketen. Jag får ett mail som menade detta i alla fall den 8 september klockan 12.57.
Dock verkade det inte vara riktigt så nöjsamt att leta efter paket och redan måndagen efter, den 11 september klockan 09.46 får jag ett mail där ni meddelar att ni ger upp letandet och stänger ärendet.
Jag inbillar mig att ni inte letade över helgen utan gav letandet en knapp arbetsdag med andra ord.

Här sitter jag nu med pedaler men saknar två cyklar.

Ni uppmanar mig nu att meddela butiken i Tyskland om att de får göra en reklamation på ert leveransförsök då de är beställare av leveransen.
Givetvis är detta redan gjort.

Mitt förslag är att ni samtidigt öppnar ärendet igen för att denna gången lägga ner lite tid och kraft på att hitta cyklarna!

Kollinummer på de stora paketen är följande: UP053748***SE & UP053748***SE
Ärendenummer där ni ”letade” efter paketen är: 0293***8 

Jag vill till ovanstående skrivelse tillägga att ni inom företaget bör göra ett studiebesök hos era kollegor i branschen på DHL i Tyskland.
Där kunde jag följa paketet på sekunden. Det var nästan så jag blev meddelad när speditören smet in på muggen och paketet därav dröjde någon minut extra.
När de sedan lämnades över till Sverige och PostNord blev allt istället svart! 

Med mer bestämda än vänliga hälsningar,